For reservations call: +31630996522

Sigaren en Varen

Het beste van Kampen

Havana Sigaren en Varen
Sigaren en Varen. Workshop eigen sigaren maken, plus rondvaart met borrel en hapjes uit de streek, 2,5 uur

Een workshop eigen sigaren maken? En varen? En gezelligheid? No problem. Havana ligt in Kampen! En dit arrangement is dan ook het beste van twee werelden. Een rijke beleving van cultuurhistorie, smaken, geuren en kleuren, in de Caribische sferen bij ons aan boord. Not too chic, not too shabby.

VI-Johan Derksen was laatst “in sigarenmekka Cuba, maar naar een kistje sigaren keek hij niet om”, zo stond het in de krant: Johan Derksen vindt Kampen een feest. En Johan heeft gelijk! De Olifant is beter dan de Cubaan.  Maar hij smaakt toch beter in Havana 😎

Tijdens een 1,5 uur durende workshop rond de gezellige HavanaBar maak je eerst je eigen sigaar, onder vakkundige begeleiding. Superleuk en natuurlijk bijzonder interessant! Aansluitend vaart de Havana uit voor een relaxte rondvaart van een uur langs het mooiste stadsfront van Nederland, met een lekker glaasje en een borrelplankje uit de streek. Roken is toegestaan, maar niet verplicht.

Sigarenfabriek De Olifant – gelegen op een steenworp van onze ligplaats – heeft in haar geschiedenis de V.O.C. (Vereenigde Oostindische Compagnie) altijd hoog in het vaandel gehad. De V.O.C. bouwde vele schepen, waaronder de het vrachtschip “De Olifant” in 1639. In september 1639 verliet het schip de haven van Texel om langs Kaap de Goede Hoop te reizen naar haar uiteindelijke doel, Batavia, het huidige Jakarta, waar het op 16 maart 1640 binnen voer. Tot in lengte van dagen is deze handelsroute behouden gebleven om waardevolle tabak en andere grondstoffen van de Indonesische eilanden Java en Sumatra te verkrijgen. Diverse sigarenmodellen hebben namen die stammen uit die tijd. Zo was bijvoorbeeld Matelieff een strenge en onbevreesde kapitein. Rond 1890 werkte in Kampen 1/3 van de arbeidersklasse in de sigarenindustrie.

Havana Kampen sigaren sigarenworkshop eigen sigaren maken proeverij De Olifant Johan Derksen feest vrijgezellenfeest heerlijk ijsseldelta streek borrel varen rondvaart Rederij Havana vrijgezellenfeest vrijgezellenfeest

€40p.p.
Minimale prijs €320

Kleine Groepen, Grootse Feesten!

Reserveren